INGREDIENTE
17 tuburi cannelonni din grau dur
1/2 kg carne de vita tocata
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
3 cepe verzi (1 intreaga + 2 doar partea alba)
4-5 ciuperci
1 sticla suc de rosii facut in casa (500 ml)
1 borcan de rosii in bulion + sucul, tot de casa (400 g)
cas/parmezan/cascaval/ mozzarella (eu am folosit cas dulce de tara)
1 capatana usturoi
oregano, cimbru, piper


MOD DE PREPARARE
Am fiert in suc propriu carnea de vita tocata intr-un vas wok la foc mic. Cand s-a inabusit bine, am adaugat ceapa si ciupercile tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica si am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat sa se gateasca incet 20 de minute.
Am adaugat ardeiul si rosiile tocate marunt, sucul de la rosii, usturoiul si condimentele si am mai lasat 10 minute.
Am lasat putin la racit si am uns cu unt un vas yena.
Apoi m-am apucat de treaba cea mai migaloasa, adica umplerea tuburilor.
Umplutura a intrat in 17 tuburi pe care le-am asezat in vas, am turnat o sticla intreaga de suc de rosii de casa si deasupra am presarat cas proaspat de vaca, care poate fi inlocuit cu succes cu parmezan, cascaval sau chiar mozzarella bucati.
Am acoperit cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade timp de 30 minute.
Rezultatul este desavarsit pentru cine iubeste pastele cu sos rosu!
Totul a fost savurat de intreaga familie.
Pofta buna!