Eram dornica de un altfel de sos pentru bulgur.
Si cum pusesem la copt ardei pentru SUPA CREMA DE ARDEI COPTI, si cum eram oarecum.si in criza de timp, am gasit solutia… un sos de ardei copti.

INGREDIENTE ( 3 portii)
100 gr bulgur
3 ardei mici kapia
2 rosii mici
10-15 cm praz
3 linguri ulei de masline
putin cimbru
putin patrunjel


MOD DE PREPARARE
Am copt ardeii si rosiile.
Bulgurul il lasasem deja la hidratat 4 ore in apa.
L-am pus la fiert impreuna cu prazul.
L-am lasat la umflat dupa ce a dat in fiert, aproximativ 15 minute.
Am decojit rosiile si ardeii, si am blenduit fin totul impreuna cu prazul, uleiul si condimentele.
Am pus bulgurul intr-o tigaie si am turnat sosul.
Am lasat totul la foc mic, sa se lege, aproximativ 10 minute.
Am servit cu patrujel proaspat, tocat marunt.
Merge perfect ca o cina usoara sau o garnitura la pui sau curcan.
Pofta buna!