INGREDIENTE

300g praz (partea alba)
50g cascaval ras sau parmezan
200g smantana (am folosit cu 12% grasime)
1 ou
½ lingurita curcuma
piper (optional)
2 linguri ulei de masline
unt pentru uns vasele ceramice

MOD DE PREPARARE

Taiem prazul rondele de aproximativ 1 cm grosime.

Punem prazul la inabusit cu uleiul de masline si jumatate pahar de apa. Cand apa a scazut, adaugam din nou jumatate de pahar de apa si lasam din nou sa scada. In tot aceste timp amestecam din cand in cand in tigaie. Daca prazul nu este inca inmuiat bine, mai adaugam din nou apa si lasam sa scada de tot.


Cand apa a scazut si prazul este cremos il transferam intr-un castron si il amestecam cu restul ingredientelor.

Ungem 2 vase ramekin cu unt si repartizam compozitia.

Bagam vasele in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Pentru noi a fost o cina delicioasa. Pofta buna si voua!