INGREDIENTE
3/4 cozonac – fara margine, doar miez
1 litru lapte
8 oua
150 gr zahar
Optional: ciocolata, nuci, migdale
MOD DE PREPARARE
Daca ati ramas cu felii de cozonac si doriti sa il transformati intr-un desert extrem de gustos si inedit va propun aceasta reteta simpla.
Taiati felii si decupati marginea.
Topiti zaharul ca la crema de zahar ars si turnati intr-un vas yena si intindeti pe tot fundul vasului.
Asezati feliile de cozonac una langa alta. Optional puteti pune fulgi de ciocolata printre, depinde si de umplutura cozonacului.
Separat bateti bine oualele cu laptele si turnati peste.
Bagati la cuptorul incins la 180 gr pana cand capata crusta. Faceti testul scobitorii sa vedeti daca este facuta.
Se serveste rece de la frigider. Este o optiune inedita la clasica crema de zahar ars si astfel reinventati si cozonacul.
Puteti folosi orice cozonac doriti.
Pofta buna!