Am tot facut PRAJITURA NORVEGIANA de atatea ori si mereu a avut un succes nebun!
Asa ca mi-am propus sa o reinventez, astfel:

INGREDIENTE

2 nectarine mici si dulci
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
150 ml lapte
3 linguri cu varf fulgi de ovaz
o rondea de cartof dulce de 2-3 cm grosime
2- 3 linguri de migdale pisate
un praf de scortisoara
putin unt pentru uns

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert laptele cu vanilia si scortisoara.

In el am pus ovazul si l-am lasat la umflat ( vasul acoperit) in jur de 15 minute.

In acest timp am razuit fin nectarinele si cartoful dulce.

Le-am amestecat cu ovazul si migdalele.

Am uns un vas mic de yena cu unt si am turnat si nivelat compozitia.

Ies 4 portii in jur de 120-150 g.

Am bagat la cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit usor, aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!