Va propun sa gatim impreuna pentru diseara o budinca savuroasa de orez cu spanac care va avea parte de un succes garantat!

Folosim desigur pentru aceasta reteta spanac tocat portionat de la Edenia, 100% natural si fara conservanti!

Spanacul contine fier si beta-caroten si este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si fibre.

Spanacul congelat Edenia isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si este bogat in nutrienti importanti pentru o dieta echilibrata.
Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!

INGREDIENTE (o portie generoasa)

¼ pahar de orez alb (am folosit cu bob rotund) – paharul are 270mL
1 pahar apa (folosim acelasi pahar)
60g spanac tocat portionat de la Edenia
1 ou
10g cascaval ras pentru bebelusii 1an+ / mozzarella fresca sau cas pentru cei mai mici de 1 an
1/3 lingurita usturoi granulat sau 2 catei de usturoi dati pe razatoare
Putin ulei de masline pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Fierbem orezul in apa la foc mic, amestecand din cand in cand pana absoarbe toata apa si devine cremos, apoi il lasam la racit.

Spanacul direct congelat il punem in apa fierbinte pana se dezgheata.
Dupa ce s-a dezghetat, il transferam intr-o strecuratoare sita si il presam pana iese toata apa din el.

Amestecam orezul cu spanacul, oul si usturoiul.

Ungem cu putin ulei de masline un vas mic ceramic (am folosit un vas ramekin cu 11cm diametru si 5cm inaltime) si punem compozitia. Deasupra presaram cascaval ras.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pana se rumeneste cascavalul, aproximativ 30 de minute.

Gata o budincuta delicioasa pentru cina celor mici.

Pofta mare!

Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului. De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!