INGREDIENTE
200g orez
1l lapte
1kg mere
150-200g zahar
3 oua
scortisoara
100g unt


MOD DE PREPARARE
Am fiert orezul in lapte si spre final am adaugat 100g zahar, apoi am lăsat acoperit cu capacul, sa se umfle.
Între timp, am curățat merele de semințe, cotoare si coaja si am taiat felii subtiri. Am pus intr-un vas acoperit cu capac, pe foc, pentru cateva minute, sa se înmoaie foarte putin. Dupa ce am oprit focul, am adaugat restul de zahar si scortisoara.
Separat, intr-un bol se freacă untul la temperatura camerei cu gălbenușurile, peste care se pune cate putin orez fiert (călduț, nu trebuie sa fie fierbinte!) si se amesteca. La final se încorporează albușurile bătute spuma.
Se unge un vas cu unt. Se pune jumatate din compoziția cu orez, apoi toate feliile de mere si restul de orez. Se da la cuptor pana se rumenește.