INGREDIENTE

250mL lapte de vaca
2 linguri mei (hidratat peste noapte)
3 linguri faina alba de grau (tip 650 am folosit)
1 ou de gaina
¼ lingurita pudra de vanilie
1 lingura fulgi de cocos
½ lingurita scortisoara
1 lingura cu varf carob
1 lingura sirop de artar (optional)
“o mana” de visine (am folosit congelate)
Unt pentru tapetat vasul

 

MOD DE PREPARARE


Am fiert meiul in lapte si l-am lasat sa se raceasca. Peste mei am pus oul, siropul de artar, pudra de vanilie, scortisoara, fulgii de cocos, carobul si am amestecat. Am incorporat faina, omogenizand bine.
Am uns vasul cu unt si am pus pe fundul lui visinele, iar peste ele am turnat copozitia. Am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C pana cand budinca a devenit rumena deasupra. Am lasat-o sa se raceasca partial si am rasturnat-o pe o farfurie.

Pofta buna!