INGREDIENTE (2 portii)

250mL lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
2 linguri mei (hidratat peste noapte)
3 linguri faina alba de grau (tip 650 am folosit)
1 ou de gaina
¼ lingurita pudra de vanilie
1 lingura fulgi de cocos
½ lingurita scortisoara Ceylon
1 lingura cu varf carob
1 lingura sirop de artar (optional)
“o mana” de visine (am folosit congelate)
Unt pentru tapetat vasul sau ulei de cocos

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert meiul in lapte si l-am lasat sa se raceasca.

Peste mei am pus oul, siropul de artar, pudra de vanilie, scortisoara, fulgii de cocos, carobul si am amestecat.

Am incorporat faina, omogenizand bine.

Am uns vasul cu unt si am pus pe fundul lui visinele, iar peste ele am turnat copozitia.

Am bagat la cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand budinca a devenit rumena deasupra, aprox 40 de minute.

Am lasat-o sa se raceasca partial si am rasturnat-o pe o farfurie.

Pofta buna!