INGREDIENTE

2 cesti de fulgi de ovaz moi (dimensiune mica)
2 cesti de lapte
3 mere mici rase
1/2 ceasca fulgi de nuca de cocos
3 linguri chia
2 linguri alune de padure macinate sau migdale / nuci
O mana de merisoare (sau stafide)
2 lingurite de unt
1 lingurita de cardamon (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Am curatat merele, le-am dat pe razatoarea mare si le-am pus intr-o tigaie cu 1/3 pahar cu apa. Am lasat la foc mic, amestecand din cand in cand pana a scazut toata apa.


Am amestecat apoi toate ingredientele mai putin untul pe care l-am pus deasupra din loc in loc.

Am pus compozitia intr-o forma de silicon si am lasat in frigider sa se hidrateze fulgii de ovaz aproximativ doua ore apoi am introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit, aproximativ 40 de minute.

Pofta buna!