Va propun astazi o reteta surpriza si extrem de delicioasa! Pentru ca lumea foloseste fideaua in cvasitotalitate doar in supe si ciorbe, eu va propun o alternativa sanatoasa si la fel de savuroasa de a folosi fideaua pentru o budinca de legume.

Eu am folosit fideaua scurta cu 8 oua de la Paste Baneasa pentru ca acestea sunt pastele bine facute! Pentru ca are un gust foarte proaspat, natural si intens si pentru ca oul ii da un deliciu aparte, si in plus are un timp de fierbere de doar 1 minut.

INGREDIENTE

150g fidea scurta Baneasa cu 8 oua
1 zucchini mic sau dovlecel
1 morcov
1/2 ardei kapia
150g cascaval ras
200g smantana
4 oua
3 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Intr-o oala punem 1,5l de apa iar cand incepe sa fiarba adaugam fideaua scurta Baneasa si lasam 1 minut. Punem fideaua intr-o strecuratoare si adaugam o lingurita de ulei de masline pentru a nu se lipi.

Tocam legumele cubulete foarte mici si le punem la inabusit cu uleiul si putina apa pana se inmoaie bine, aproximativ 20 de minute. Adaugam apa din cand in cand la nevoie astfel incat la sfarsit sa nu mai ramana deloc. Daca nu dorim sa le inabusim atunci le putem gati la abur.

Amestecam legumele racite cu fideaua si restul ingredientelor. Punem compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Putem de asemenea folosi si vase yena sau ceramice pe care le vom unge cu putin unt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 50 de minute sau pana se rumeneste frumos!

Absolut delicios! Pofta buna!

Pastele cu ou sunt o traditie in multe tari din Europa, ouăle fiind utilizate nu numai pentru a da deliciu pastelor dar si pentru a le imbogati cu elemente nutritive, si de asemenea pentru a face aluatul elastic si rezistent in acelasi timp.

Paste Baneasa are un portofoliul extrem de bogat de paste cu ou: fidea scurta si fidea cuiburi cu 8 oua, taietei si taitei lati cu 8 oua, spaghetti, macaroane, spirale, penne, scoici, farfalle si multe altele!
Va invit cu toata increderea sa le folositi in preparatele Flaveur!