INGREDIENTE
250ml lapte
4 lingurite gris
1 lingura sirop de artar (optional)
2 galbenusuri
100g dovleac copt
Unt pt uns forma
MOD DE PREPARARE
Pui laptele la fiert impreuna cu siropul de artar si cand da in clocot adaugi grisul in ploaie. Lasi sa fiarba 10 minute si dai sa se raceasca. Pui grisul rece intr-un castron, adaugi galbenusurile batute, dovleacul copt facut piure si omogenizezi compozitia. Ungi o forma mica termorezistenta cu unt, torni compozitia si o introduci in cuptor incins pt 20 minute. Am presarat putina scortisoara deasupra.
Rețeta este minunată. Budinca a fost un succes pentru cel mic dar și pentru cei mari.
Multumesc frumos pentru feedback!
scuze,tel a înlocuit cuvintele…
siropul de artar,cu ce poate fi înlocuit?
Daca bebe are peste 1 an atunci cu putin zahar. Altfel, in aceasta reteta nu prea este inlocuitor. Puteti sa nu mai indulciti.
❤
Se poate înlocui siropul de artar cu altceva?
nu, dar puteti sa nu mai puneti deloc.
Buna Cristina, oare iese buna cu ouale intregi? Nu prea imi vine sa arunc 4 albusuri-vreau sa fac reteta dubla. Multumesc frumos!
sigur iese