INGREDIENTE (2-3 portii)

50 g cous cous
150 ml lapte 3.5 grasime sau lapte vegetal
2 lingurite chia
2 mere din compot + 4 linguri de zeama ( fara zahar)*
1 ou
putin unt pentru uns sau ulei de cocos
scortisoara pentru pudrat

MOD DE PREPARARE

*Practic au fost 4 linguri cu varf de fructe din compot; daca nu aveti se face rapid – 2 mere taiate cubulete puse cu apa cat sa stea acoperite si sunt gata cand s-au inmuiat si zeama a scazut la jumatate.

Opariti cous cous-ul si chia in laptele fierbinte.

Practic cand a dat in clocot laptele, le turnati, amestecati, mai lasati 5 minute la foc mic, stingeti focul si acoperiti vasul.
Le-am lasat apoi la umflat 15 minute.

Apoi amestecati merele cu oul batut si restul ingredientelor in afara de unt.

Cu acesta ungem vasul, turnam compozitia si pudram cu scortisoara.

Bagam budinca la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste frumos, aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!