M-am gândit ca ar trebui sa facem o budinca de chia cu lapte vegetal si nu-l incercasem pe cel de ovaz, asa ca m-am apucat de treaba de cu seara.

INGREDIENTE
Lapte de ovaz
1 cana fulgi ovaz
4 cani apa plata

Budinca
1 pahar lapte de ovaz
2-3 mere ionatan mai micute
1 lingurita seminte de chia
1 praf pudra de scortisoara
1 linguriță pasta de stafide


MOD DE PREPARARE

Lapte de ovaz:
Se pun fulgii de ovaz la inmuiat cu doua cani de apa plata pana dimineata. Apoi se scurg bine si se adauga doua cani de apa plata, se mixeaza si se strecoara in sita in care am pus si tifon. Se stoarce bine si acesta este laptele delicios de ovaz, plin de nutrienti. Se pastreaza la rece in sticla/borcan inchis ermetic si se consuma simplu sau in preparate
timp de maxim 3 zile. Am obtinut 700 ml de lapte concentrat, daca il doriti mai subtire se pot pune 3 pahare de apa plata.

Budinca:
Se curata si se taie merele, dupa care se mixeaza impreuna cu laptele, pasta de stafide si un praf de scortisoara.
Se adauga semintele de chia si se lasa cateva ore la hidratat.
Eu am preparat budinca dimineata si a fost servita la gustarea de dupa amiaza. Poate fi servita si la micul dejun.