INGREDIENTE

1 zucchini marime potrivita (sau dovlecel)
3 cartofi marime potrivita
5 morcovi subtiri
4 oua
100g unt topit
160mL lapte
150g cascaval ras
130g faina
condimente: nucsoara, busuioc, cimbru

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si morcovii. Zucchini il lasam cu coaja. Dam legumele pe razatoarea care feliaza. Feliile trebuie sa fie foarte subtiri, imposibil de taiat cu cutitul. Eu am folosit razatoarea de la robotul de bucatarie. Se poate folosi orice razatoare care feliaza.

Restul ingredientelor le amestecam bine cu un tel, mai putin cascavalul pe care il lasam deoparte.

Punem legumele feliate intr-un castron mare si turnam peste ele compozitia cu ouale si faina. Amestecam bine astfel incat sa fie toate feliile acoperite.

Pregatim o tava de tort cu peretii detasabili in care punem hartie de copt. Punem in tava jumatate din legumele feliate, apoi un strat cu cascavalul ras si deasupra cealalta jumatate de legume feliate.

Acoperim tava cu hartie de copt.

Punem tava pe tava aragazului si bagam la cuptor la 180 grade C pentru 2 ore. Atentie mare, tava rotunda trebuie sa fie foarte bine sigilata deasupra cu hartie de copt.

Cand e gata, scoatem tava, indepartam hartia de copt de deasupra si lasam sa se raceasca putin inainte sa scoatem budinca din forma si sa o taiem.

Delicioasa! Pofta buna!