Va propun astazi, impreuna cu Kotányi, o noua reteta, sanatoasa si savuroasa, cu un gust cu totul aparte gratie condimentului folosit: budinca de cartofi cu ciuperci si rozmarin!

Gustul de rozmarin este unul puternic aromat si usor amarui, iar budinca pe care am pregatit-o cu rozmarin a iesit absolut delicioasa!

INGREDIENTE (3 portii)

500g cartofi
300g ciuperci champignon proaspete
200mL lapte
250g branza la alegere (cascaval, urda, branza de casa) – eu am pus urda dulce de vaca
3 oua
2 linguri cu varf de faina
o lingurita rozmarin macinat sau tocat de la Kotányi – eu am pus rozmarin macinat
o lingurita patrunjel maruntit de la Kotányi
unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii, la fel si ciupercile si le gatim la abur pentru 30 de minute. Daca avem cartofi mai mari ii taiem in doua.

Dupa ce s-au gatit, taiem cartofii rondele si ciupecile feliute.

Amestecam cu un tel ouale, faina, laptele si rozmarinul de la Kotányi.


Ungem cu unt un vas yena marime mijlocie (sau vas ceramic) si punem un strat de cartofi folosind jumatate de cantitate, apoi jumatate din feliutele de ciuperci, presaram branza si continuam cu cate un strat din fiecare. Turnam usor compozitia cu oua si bagam vasul in cuptor setand 180 grade C.

Lasam pentru 50 de minute sau pana se rumeneste frumos.

La servire presaram patrunjel maruntit de la Kotányi.

Pentru noi a fost o cina delicioasa! Pofta buna!

Rozmarinul macinat de la Kotányi este bogat in uleiuri esentiale ce dezvolta in timpul gatirii o aroma deosebita. Este delicios in supe, tocanite, carne si mancaruri din peste, dovlecei, rosii, oua, etc.

Kotányi are o istorie de peste un secol pusa in slujba obtinerii gustului perfect prin condimente de cea mai buna calitate. Ca si Flaveur, Kotányi sustine mamicile tinere si moderne sa gateasca si sa isi urmeze pasiunea, precum si sa adopte un mod de viata si alimentar cat mai sanatos,

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!