INGREDIENTE

1/ 2 cartof dulce
1 foaie de fenicul
10 cm praz
1 catel de usturoi
4-5 fire de marar
4-5 fire de patrunjel
1 cub piept de pui (30-35 gr- adaptati varstei)
50 gr branzica ( de casa sau orice altceva folositi)
1 cub de unt ( 10-15 gr)
1 lingura de lapte 3,5%
1 lingurita ulei de masline


 

MOD DE PREPARARE

Cartoful se taie cubulete si se pune la fiert.
Puiul se fierbe separat, se taie marunt la cutit si se pune cu putina apa, cu uleiul, prazul taiat rondele, usturoiul pisat, si fenicilul taiat feliute subtiri la inabusit pentru 7-10 minute la foc mic.
Atunci cand sunt gata cartofii, se scurg, se paseaza usor cu furculita si se amesteca bine cu untul, laptele si branzica.
Se amesteca apoi carnea si restul ingredientelor inabusite dar bine scurse. La final se adauga verdeata taiata marunt si se incorporeaza bine.
Se da la cuptorul incins pentru 25-30 minute (180gr). Se poate servi cu sau fara iaurt. Pofta buna!