INGREDIENTE

1 pahar mare de iaurt de 140g – pastram recipientul ca unitate de masura pentru restul ingredientelor

3 pahare de faina alba de grau

o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional sau in functie de preferinte)

3 oua

½ pahar ulei de masline pentru gatit (de turte de masline)

3 linguri smantana (12% grasime sau mai grasa)

2 lingurite praf de copt bio

100g stafide hidratate

100g nuci macinate

 

MOD DE PREPARARE

Am pus iaurtul intr-un vas si apoi am adaugat in ordine urmatoarele ingrediente: zaharul, ouale, faina, praful de copt, uleiul, smantana si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena.

Am integrat stafidele si nucile macinate amestecand cu o spatula.

Am umplut forme de briose si am copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute. Briosele trebuie sa se rumeneasca frumos.

Pofta buna!