INGREDIENTE

250g faina alba de grau (am folosit tip 000)
100g ulei de cocos, pe care il topim
3 oua
150mL lapte de soia (sau alt lapte vegetal sau de vaca)
1 lingurita praf de copt bio
130g stafide
*Zahar in functie de preferinte

MOD DE PREPARARE

Punem stafidele la hidratat pentru aproximativ o ora (punem stafidele intr-un castronel si turnam apa pana le acopera). Dupa o ora le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs pana preparam compozitia.

Mixam foarte bine ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam laptele si uleiul de cocos (topit) continuand sa mixam. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam pana se incorporeaza bine. Compozitia va fi una destul de lichida.

Peste compozitie adaugam stafidele hidratate si scurse si amestecam cu o spatula.

Umplem forme de briose si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

*Uleiul de cocos poate fi inlocui cu unt, ca si in alte retete. Bineinteles, gustul va fi diferit daca folositi unt si inlocuiti laptele vegetal cu cel de vaca, iar textura se va schimba.

Au iesit 9 briose mari.

Pofta buna!