INGREDIENTE (8 briose mari)

Aluatul alb:
1 ou
O lingura zahar
100mL sana
65g unt (pe care il topim)
1 lingurita rasa praf de copt bio
130g faina alba de grau

Aluatul cu carob:
1 ou
O lingurita zahar
100mL sana
65g unt (pe care il topim)
1 lingurita rasa praf de copt bio
110g faina alba de grau
20g carob

Nuci tocate pentru presarat deasupra (optional)

MOD DE PREPARARE

Aluaturile trebuie sa le facem separat, dar modul de preparare este acelasi.

Intr-un bol mixam oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam pe rand untul topit, praful de copt, faina, carobul si sana, mixand dupa fiecare. Daca devine prea tare pana la sana, atunci alternam sana cu faina.

Punem fiecare compozitie intr-un pos, eu am folosit o punga careia i-am taiat coltul. Deci vom avea 2 pungi cu fiecare compozitie.

Incepem si umplem formele de briose, punand cate un strat alb apoi unul de carob si tot asa pana umplem ¾ din forma.

Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 35 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea.

Extrem de gustoase si pufoase! Pofta mare!