INGREDIENTE

3 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 linguri cu varf de pesmet ( 40 g sa fie, aproximativ)
1 lingura cu varf de faina ( in jur de 20 g)
1 lingura de merisoare
2-3 linguri branza de vaci ( se poate inlocui cu succes cu branzica de casa, mascarpone sau ricotta)
50-60 ml apa

 

MOD DE PREPARARE

Am batut spuma albusurile.

Am amestecat faina cu pesmetul si apoi am turnat peste albus.

Am incorporat pe rand galbenusurile.


Am pus in forme de briose ( 10 buc) aproximativ jumatate de forma.

Am tocat la cutit merisoarele si le-am presarat deasupra.

Am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( preincalzit) pentru aproximativ 25 minute. Faceti testul scobitorii.

Separat zaharul si apa le-am amestecat la foc mic formand siropul. Pana sa le scot din forme (silicon) am turnat siropul.

Le-am scos apoi si le-am umplut cu crema de branza.

Pofta buna!