Cum TARTA DE SFECLA COAPTA CU PIEPT DE PUI a fost adorata de noi toti, mi -am spus de ce sa fac si briose!

INGREDIENTE

1 sfecla medie
1 pulpa de curcan
1 ceapa
2 linguri de mascarpone
2 linguri de pesmet
putin marar
un praf de boia dulce
un praf de fulgi de drojdie inactiva ( optional pentru decor)

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert si spumuit carnea.

Intre timp am copt sfecla in hartie de copt pana cand a intrat cu usurinta furculita in ea.

Am decojit-o si am pus-o in blender impreuna cu pulpa dezosata, ceapa, mararul, mascarpone, condimentele.

Am mixat intens, pana a rezultat o compozitie asemeni unui aluat lipicios.


Apoi am incorporat pesmetul.

Compozitia a devenit mai groasa.

Am pus-o in formele de briosa apasand usor.

Le-am bagat la cuptor pentru 20 minute, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Erau usor rumene.

Am presarat fulgii de drojdie inactiva.

Pofta buna!