INGREDIENTE
180 g sfecla rosie coapta
4 linguri ulei
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
1 lingurita pudra de vanilie
200 g faina
1/2 praf de copt
2 linguri carob
200 ml lapte

Topping:
3 linguri mascarpone
1 lingurita zahar brut sau sirop de artar (optional)


MOD DE PREPARARE
Batem oul cu zaharul brut (sau siropul) si cu uleiul pana devine ca si o spuma.
Adaugam sfecla blenduita, pudra de vanilie si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si carobul.
Incorporam acest amestec in compozitia lichida, amestecand continu cu lingura.
Turnam compozitia in forme de briose si dam la cuptor pentru aprox.35- 40 min, la foc mic spre mediu, pana se rumenesc frumos.
Amestecam branza mascarpone cu zaharul si ornam briosele, scoase din cuptor (dupa racire).
Pofta buna!

*In loc de zaharul din compozitie se poate pune sirop de artar.
**Timpul de gatire depinde si de felul cuptorului pe care il folositi.
***Testati cu o scobitoare briosele, pentru a vedea daca sunt coapte.