INGREDIENTE
2 oua
2 mere
200 g faina + 2 lingurite praf de copt
Jumatate lingurita de scortisoara
100 ml lapte
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
150 g unt
3 linguri fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Untul cald, ouale si siropul se freaca bine pana ce toata compozitia devine omogena, apoi adaugi merele rase.
Intr-un bol separat se amesteca faina, praful de copt si scortisoara.
Peste compozitia de mere se adauga treptat cea de faina cu scortisoara si praful de copt, plus fulgii de cocos si laptele.
Toata compozitia obtinuta se toarna in forme speciale pentru briose (tava).
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de cca 25-30 minute.


Alte precizari
Fulgii de cocos pot fi inlocuiti cu miez de nuca.
Timpul alocat coacerii difera de la un cuptor la altul.
Din toata compozitia am obtinut 12 bucati.