INGREDIENTE (10 briose)
2 oua
200g faina alba de grau
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
150g mascarpone
110g iaurt natur
2 lingurite praf de copt
70g unt (topit)
80ml lapte de vaca 3.5% grasime
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si adaugam pe rand untul topit, mascarpone, lapte, iartul, praful de copt, faina, mixand dupa fiecare.
Umplem forme de briose si coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumenesc usor.
Pufoase si delicioase! Pofta mare!




Buna ziua ,
In lista de ingrediente este trecut si laptele dar in modul de preparare nu il regasesc . Am citit reteta de mai multe ori , am crezut ca poate nu vad eu 🙂
Il pot adauga cu iaurtul ?
Multumesc , o zi frumoasa !
am actualizat 😀
La interior au ieșit mai umede, așa trebuie să iasă? Și nici nu mi s au umflat așa tare
da, iar cand se racesc se mai intaresc pentru ca mascarpone revine la forma initiala.
Se poate face și fără zahar?
n-am incercat deci nu as putea spune proportiile si ce rezultat final este.
Se poate înlocui iaurtul la aceasta rețeta.. cu altceva sau cu nimic?
nu se poate inlocui
Putem folosi unt de migdale sau alt tip de unt în locul untului obișnuit ?
nu in aceasta reteta
Buna ziua. Putem pune iaurt zuzu divin 10%?
sigur