INGREDIENTE

1 măr mic
2 ouă
2 linguri făină de quinoa
2 linguri făină albă de grâu
3 linguri unt topit sau ulei de cocos
1 lingură migdale/nuci măcinate
un praf pudra de vanilie
1 linguriță praf de copt bio
1 lingură carob
4 felii banană (opțional)

MOD DE PREPARARE

Am curățat mărul și l-am dat pe răzătoarea mare. Am separat ouăle și am mixat albușurile, după care am încorporat
gălbenușurile. Am adăugat treptat făina în ploaie și am amestecat ușor, de jos în sus. Am încorporat și celelalte
ingrediente, mai puțin carobul. Am împărțit compoziția în două și am adăugat carob în una din ele. Am uns formele ceramice cu unt și am turnat aluat în ele, separând aluaturile cu câte două felii de banană.

Am dat brioșele la cuptor, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie (cuptorul preîncălzit) pentru 20-25 de minute.

Alte precizari
Nu uitați să scurgeți mărul de zeamă!