INGREDIENTE (pentru 17 briose mari)

400g zucchini (2 buc) sau dovlecei normali
400g faina alba
300mL lapte de soia (sau lapte de vaca)
200mL ulei de masline
4 oua
1 pliculet praf de copt bio (7g)

MOD DE PREPARARE

Spalam zucchini si ii tocam marunt la robot sau ii dam pe razatoarea mica (cu tot cu coaja).

Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt. Facem in mijlocul ei un put si punem laptele, uleiul si ouale si amestecam cu o spatula pana obtinem un aluat omogen.


Adaugam apoi si zucchini si amestecam.

Umplem ¾ din forme de briose si bagam la cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumenesc foarte bine.

Ies pufoase dar umede in interior. Daca se respecta indicatiile si stau 45 de minute la 170 grade C toate ingredientele vor fi facute :D.

Pofta buna la briose delicioase!

Ies multe si puteti foarte bine injumatati cantitatile. Eu am facut asa multe pentru ca am si congelat sa avem pentru drum!