INGREDIENTE (pentru 17 briose mari)
400g zucchini (2 buc) sau dovlecei normali
400g faina alba
300mL lapte de soia (sau lapte de vaca)
200mL ulei de masline
4 oua
1 pliculet praf de copt bio (7g)
MOD DE PREPARARE
Spalam zucchini si ii tocam marunt la robot sau ii dam pe razatoarea mica (cu tot cu coaja).
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt. Facem in mijlocul ei un put si punem laptele, uleiul si ouale si amestecam cu o spatula pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam apoi si zucchini si amestecam.
Umplem ¾ din forme de briose si bagam la cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumenesc foarte bine.
Ies pufoase dar umede in interior. Daca se respecta indicatiile si stau 45 de minute la 170 grade C toate ingredientele vor fi facute :D.
Pofta buna la briose delicioase!
Ies multe si puteti foarte bine injumatati cantitatile. Eu am facut asa multe pentru ca am si congelat sa avem pentru drum!
In ce le-as putea congela? Mulțumesc!
eu le-am congelat in pungi zip
Au fost foarte bune . Bebelusa mea le-a mancat cu pofta. Multumim pentru reteta , noi o recomandam cu drag.
Cum le putem păstra pana ă două zi? La temperatura camerei sau in frigider?Multumesc
la frigider
Buna ziua. Cum le-ati decongelat? Multumesc.
in cuptor la 150 grade C
Buna ziua. Cum le decongelati? Multumesc.
pe pun in punga si le bag la congelator 😀
200 ml ulei??? nu e foarte mult?
avand in vedere ca ies 17 briose imense, nu este mult. Puteti injumatatii cantitatile.
Sunt foarte bune dar mi s-au parut prea uleioase! Data viitoare o sa reduc din cantitatea de ulei.