INGREDIENTE

8 oua de prepelita (sau 2 oua de gaina)
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
½ lingurita scortisoara Ceylon
1 lingurita praf de copt bio
¼ lingurita bicarbonat de sodiu (optional)
Aproximativ 3-4 linguri faina alba de grau (am adaugat pana am ajuns la consistenta cremoasa, asemanatoare cu pandispanul; eu am pus treptat cate o lingura si am omogenizat)
2 linguri smantana min 12% grasime
Cirese

 

MOD DE PREPARARE

Am frecat ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit.

Am incorporat smantana si faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara, omogenizand bine.

Am tunat compozitia in forme si am pus cate 3 jumatati de cirese.

Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand briosele au devenit rumene, aprox 30 de minute.

Pofta buna!