INGREDIENTE (12 briose mari)

550g cartofi dulci- (aprox 3 cartofi dulci potriviti)
80mL ulei de masline
4 fire ceapa verde
1 ardei gras rosu potrivit
6 oua
230g faina alba de grau
o lingurita praf de copt bio
60g parmezan (se poate omite in caz de alergie)
1 lingura seminte de floarea soarelui
1 lingura seminte de susan
1 lingura seminte de mac (am uitat sa pun)

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii tocam marunt la robot sau ii dam pe razatoarea mica.
Taiem ardeiul si ceapa marunt.

Amestecam faina cu parmezanul, praful de copt si semintele.

Amestecam cartofii razuiti cu ardeiul si ceapa apoi adaugam ouale si uleiul si omogenizam. Peste aceasta compozitie o punem pe cea de faina si amestecam bine pana se integreaza toata. Rezulta o compozitie destul de tare.

Umplem forme de briose si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 50 de minute.

Se poate folosi si un singur vas mare ceramic sau de yena pe care il vom unge cu unt.

In felul acesta transformam intr-o budinca. Briosele ies destul de moi iar data viitoare voi folosi un singur vas. De asemenea, iese o cantitate mare dar puteti injumatatii daca doriti.

Absolut delicioase! Pofta buna!