INGREDIENTE

1 cartof dulce (230g)
70g faina (alba sau integrala)
25g fulgi de ovaz
1 lingurita praf de copt bio
condimente: scortisoara, nucsoara (optional)
1 ou
90mL lapte
35mL ulei de cocos sau masline
2 linguri stafide

MOD DE PREPARARE

Intepam cartoful dulce cu furculita, il punem in tava pe hartie de copt si il coacem la 190 grade C pentru aproximativ 50 de minute sau pana intra furculita usor in el. Intre timp punem stafidele intr-un castronel si le acoperim cu apa.

Scoatem cartoful din cuptor, il lasam sa se raceasca apoi il decojim. Stafidele le punem in strecuratoare la scurs.

Pasam cartoful dulce cu furculita pana obtinem un piure.


Intr-un bol amestecam cu un tel piureul, oul, uleiul si laptele. Apoi adaugam pe rand faina, praful de copt, condimentele, fulgii de ovaz si stafidele si amestecam bine cu telul.

Umplem forme de briose pe care presaram seminte de dovleac si fulgi de ovaz daca dorim. Eu am pus si jumatate de caisa uscata.

Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 190 grade C, caldura sus jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute.

Sigur ca vor ramane umede in interior pentru ca au piure de cartof dulce.

Sunt absolut delicioase si ideale atat pentru micul dejun cat si pentru gustare.

Pofta mare!