INGREDIENTE

200g caise proaspete
300g faina alba de grau tip 000
2 lingurite praf de copt bio
200mL lapte (de vaca 3.5% grasime sau vegetal)
2 oua
80mL ulei (am folosit de masline pentru gatit-fara gust fara miros)
*zahar in functie de preferinte- optional

MOD DE PREPARARE

Spalam caisele si le taiem cubulete de aproximativ 2cm.

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul.

Intr-un bol punem ouale, laptele si uleiul si mixam 3 secunde apoi adaugam faina si mixam putin pana se incorporeaza toata, nu insistam. Punem si bucatelele de caise si amestecam usor sa le integram in compozitie.

Umplem forme de briose si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Au iesit 6 briose mari, pufoase si delicioase!

Pofta buna!