Briosele cu broccoli si cascaval pe care le-am gatit astazi sunt unele pufoase si delicioase! Sunt simplu de preparat si garantat ii va incanta pe cei mici!

Am folosit desigur pentru aceasta reteta broccoli de la Edenia pentru ca este perfect pentru un gatit rapid si vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retete!

Broccoli este o leguma uimitoare cu multe beneficii asupra organismului datorita substantelor nutritive pe care le contine.
Prin congelare buchetele de broccoli isi pastreaza culoarea intensa, verde, dar si savoarea si gustul deosebite.
In plus, contribuie la portia zilnica de sanatate, datorita aportului important din vitaminele A si C.

INGREDIENTE (9 briose mari)

120mL lapte
3 oua
60mL ulei de masline
2 lingurite praf de copt bio
150g faina alba de grau
100g cascaval ras (pe razatoarea fina)
Aprox 250g broccoli de la Edenia
Piper

MOD DE PREPARARE

Gatim broccoli la abur pentru 15 minute.

Intr-un bol mixam ouale cu laptele si uleiul. Adaugam pe rand faina, praful de copt si piperul, mixand dupa fiecare pana la integrare.

Amestecam cu o spatula si cascavalul ras in compozitie.

Punem putina compozitie pe fundul formelor de briose apoi cate un buchetel sau doua de broccoli in functie de marime. Acoperim buchetulul cu compozitie astfel incat sa nu depasim ¾ din forma de briosa.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

Folosesc uzual in retetele Flaveur broccoli congelat de la Edenia pentru ca este disponibil pe tot parcursul anului si mai ales pentru ca este 100% natural si fara conservanti.
Acest lucru este in fapt valabil pentru toate legumele congelate de la Edenia.

Legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!