INGREDIENTE

2 banane potrivite foarte coapte
1 kaki potrivit foarte copt
60mL ulei de masline de gatit (cel nonextravirgin) sau ulei de cocos
1 ou
200g faina alba de grau (tip 000)
2 lingurite praf de copt bio
1 lingurita scortisoara Ceylon
Zahar – optional – eu am pus o lingura, dar puteti omite ca ies dulci oricum

MOD DE PREPARARE

Curatam kaki ul si il pasam cu blenderul vertical impreuna cu bananele si vom obtine un piure fin.

Intr-un bol mixam oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, apoi adaugam pe rand uleiul, piureul de fructe, scortisoara, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare pana se omogenizeaza.

Umplem ¾ din formele de briose si coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute. Faceti si testul cu scobitoarea dar nu deschideti cuptorul in primele 25 de minute.

Ies foarte foarte aromate si gustoase si bineinteles ca raman umede in interior pentru ca au fructe. Nu va speriati de texturile umede, daca au stat in cuptor 35 de minute, nu are ce sa nu fie facut la ele. Toate preparatele care contin fructe sau multe lactate raman umede si absolut normal. Nu au cum sa iasa uscate ca un pandispan care contine doar oua, zahar si faina.

Neaparat sa le incercati pentru ca sunt sigura ca vor avea succes la bebelusi.

Pofta mare!