INGREDIENTE

1 ou
O mana alune de padure (hidratate peste noapte)
½ papaya (ca lungime, cat palma)
1 lingurita sirop de artar (sau alt indulcitor)- optional
5 linguri lapte de vaca
2 linguri ulei de floarea soarelui
5 linguri faina alba de grau (tip 650 am folosit)
½ lingurita praf de copt bio

 

MOD DE PREPARARE


Am spalat alunele hidratate si le-am dat pe razatoarea mica. Am taiat jumatatea de papaya in cubulete mici si m-am apucat de compozitie: am batut oul si l-am amestecat cu siropul de artar, laptele, uleiul, amestecandu-le bine. Am incorporat si cubuletele de papaya, apoi faina amestecata cu praful de copt si am turnat in forme (am ales forme de
hartie de data aceasta).
Le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C pana cand s-au rumenit deasupra.
Pofta buna!

*Textura brioselor este usor umeda!