INGREDIENTE ALUAT

550 g făina
250 ml lapte călduț
1 plic drojdie uscata BIO
40 g unt minim 82% grăsime ( nesărat am folosit eu), topit
1 lingurița pudra de vanilie
1 galbenus
2 linguri zahar brut (optional)
1 galbenus pentru uns trandafirii
2 linguri de lapte

INGREDIENTE UMPLUTURA

350 g branza dulce de vaci
1 ou și albușul rămas de la aluat (l-am folosit da sa nu îl arunc)
2 linguri griș
2 linguri zahar brut (optional)
70 g stafide (hidratate in prealabil)

MOD DE PREPARARE

Într-un bol amestecam laptele călduț cu zaharul și drojdia, dupa care adăugăm untul topit, laptele, vanilia, făina și începem sa framantam pana nu se mai lipește de mana.


Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie și lasam la dospit pentru minim o oră , pana își dublează volumul.

Între timp pregătim umplutura. Amestecam branza cu oul, albușul rămas de la aluat, grișul, zaharul și stafidele hidratate . Lasam pe masa pentru 10-15 min și verificăm consistentă , dacă e prea moale mai adăugăm griș, depinde mult și de calitatea brânzei , la mine nu a mai fost nevoie sa adaug griș.

Răsturnăm aluatul pe blatul de lucru infainat și îl împărțim in 13 părți de 90-95 g bucata, aproximativ egale. Luam fiecare porție de aluat in parte și o întindem pe masa infainata, așezăm o lingura mare de branza in mijlocul cercului de aluat. Cu un cuțit tăiem aluatul sus-jos stânga-dreapta pana aproape de umplutura.

Ridicam marginile de la un sfert și învelim umplutura, apoi in sensul acelor de ceasornic următorul sfert.

Și tot așa pana terminam de modelat toți trandafirii. Ii așezăm in tava tapetata cu hartie de copt și-i ungem cu gălbenușul amestecat cu cele doua linguri de lapte. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C , după care reducem temperatura la 180 grade C , coacem timp de 30 min maxim sau pana se rumenesc frumos.

Spor in toate, dragi mămici!