
INGREDIENTE
300ml lapte
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
600g faina
3 oua
100g unt
30g drojdie proaspata
1 ou pentru uns
branza dulce de vaci
stafide
MOD DE PREPARARE
Am pus stafidele la hidratat in apa calduta.
Am încălzit laptele si am topit zaharul in el.
Am pus faina in vas si am adaugat ouăle, apoi laptele si drojdia. Eu asa procedez: cu mâna stânga torn lapte peste drojdie, care se afla in mâna dreapta si astfel o topesc.
Omogenizez si frământ putin.
Adaug untul topit, călduț si continui sa frământ.
Las la crescut 2h, 2h30.
Am intins aluatul in forma de patrat, am pus branza dulce si stafide in mijloc si am adunat toate colturile peste umplutura. Am uns cu ou batut, am pus in tava si am dat la cuptor pana s-au rumenit.
Arata demential! Branza dulce cum ati facut-o? Ati pus ou si zahar?
Branza dulce simpla, fara ou si zahar.
Doar branza si stafide in umplutura.
Arata super! Cate branzoaice ies din cantitatile mentionate? Multumesc
mie mi-au iesit in jur de 6. Conteaza cat de mari le faci.