Nu sunt precum multi alti biscuiti rapizi si pufosi, sunt pur si simplu…DE-LI-CIOSI!
Nu va pot descrie nici macar gustul, ce sa mai spun de mirosul divin din bucatarie…
Trebuie sa ii incercati ca sa intelegeti ce va spun!
INGREDIENTE
3 linguri sana 3.5% gr
100 gr unt min.65% gr
200 gr fulgi de ovaz
100 gr faina de grau sau integrala
3 linguri merisoare hidratate ( minim 3 ore)
5 gr praf de copt
1 ou
MOD DE PREPARARE
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am frecat untul cu sana si am incorporat oul.
Merisoarele hidratate le-am maruntit si le-am pus peste, apoi fulgii in ploaie si la final amestecul de faina cu praf de copt.
Am pus hartie de copt in tava cuptorului si i-am aliniat cu o lingurita ca pe soldatei, aplatizand guguloiul.
Lasati 1-2 cm intre biscuiti.
Am bagat tava la 180 gr (preinzalzit), pret de 12-15 minute.
Verificati dupa 10 minute, fundul lor trebuie sa fie usor auriu, sa se desprinda de pe hartie, si sa fie usor crocanti.
Dupa ce ii scoateti, ii acoperiti si ei devin pufosi.
Au iesit circa 25 buc de 4 cm diametru.
Deci, cum sunt?
Pofta buna!
Foarte gustos…
chiar si fara zahar
Asa am zis si eu.
Mie imi plac fiindca sunt practici, pufosi si fiind fara zahar ii pot oferi cat ii pofteste inima.
Foarte buni. Am incercat acum cu stafide.