INGREDIENTE
1 mar mediu
o bucata de cartof dulce cat un mar mic
50 g fulgi de ovaz
80-90 g faina
aprox 20 g unt ( o lingurita cu varf)
75 ml lapte 3,5% grasime
1/4 pastaie de vanilie (optional)
1/4 lingurita scortisoara

MOD DE PREPARARE

Marul si cartoful se dau prin razatoarea mica.

Se pun intr-un castronel impreuna cu fulgii de ovaz si scortisoara si se amesteca foarte bine.

Laptele si miezul de vanilie se fierb putin si se toarna apoi peste compozitie.

Cat se „aseaza” ingredientele topiti untul la foc mic.


Se toarna peste compozitie si se amesteca energic turnand cate o lingura de faina.

Cat se incinge cuptorul 180-190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, asezati in tava pe hartie de copt compozitia formand mingiute cu o lingurita si apoi aplatizati usor.

Ii mai lasati 5 minute sa se „odihneasca” si apoi ii puneti la cuptor pentru 40-45 minute.
La jumatatea timpului este de preferat sa ii intoarceti. Dupa ce ii scoateti ii puneti intr-un castronel acoperit sa stea fragezi.

Pofta buna!

PS: ies aprox 12 buc cam cat o nuca mare astfel ii puneti imparti in 2 mese; eu ii servesc prima oara la gustarea de dupa-amiaza cu branzica foarte cremoasa si apoi a doua zi la gustarea de dimineata simpli sau stropiti cu zeama de portocala/ mandarina sau chiar rupti cu mar copt.