INGREDIENTE

300g faina de orez (am folosit integrala)
1 ou
120g unt topit – am folosit cu 65% grasime
1 lingurita praf de copt bio
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
10 linguri lapte

MOD DE PREPARARE

Amestecati toate ingredientele si framantati pana obtineti un aluat omogen. Puneti aluatul in folie de plastic si bagati-l la frigider pentru cel putin 2 ore.

Dupa cele 2 ore de stat la frigider aluatul va fi foarte tare si sfaramicios si nu va fi posibil sa-l intindeti pe tot cu sucitorul.

Intindeti cu sucitorul bucatele mici si decupati forme cu o grosime de 0.3cm.

Daca nu doriti sa decupati forme, puteti rupe din el bucatele, cat o nuca, pe care le presati cu podul palmei de blatul de lucru.

Apoi cu o paleta, luati biscuitii de pe blatul de lucru si ii puneti in tava pe hartie de copt. Blatul de lucru nu trebuie infainat.

Coacem biscuitii la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc putin si deasupra.

Pofta buna!