INGREDIENTE:

50 g unt de 82% grăsime (ținut la temperatura camerei cu 10-15 min înainte)
50 g făina integrala de grâu
50 g târâte de ovăz sau fulgi de ovăz pe care ii rasniti, dar nu foarte fin
1 lingura zahăr brut
1/2 lingurița de praf de copt
1/2 lingurița de pasta/pudra de vanilie
1 lingura de merisoare pe care le hidratați puțin

MOD DE PREPARARE:


Am amestecat untul tăiat bucatele cu restul ingredientelor uscate așa între degete pana a devenit usor nisipos, dar omogen. Am incorporat și merișoarele stoarse bine, am făcut o bila pe care am învelit-o cu folie alimentara și am dat-o la frigider 15 minute.
Am întins apoi o foaie de 3 mm grosime și am decupat forme. Le-am pus in tava pe hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 15 minute pana când se rumenesc foarte puțin pe margini.
Scoateti tava și lăsați-i acolo 5 minute, apoi puteți sa-i transferați pe farfurie.
* Cand luați biscuiții de pe blat pentru a-i pune in tava, luați-i cu ajutorul unei raclete sau a unui cuțit cu lama lata pentru ca altfel se rup.
* Când întindeti aluatul, se va rupe pe margini, dar puteți lipi cu mâna acolo unde se rupe.
* Resturile de aluat, după ce am decupat, le-am întins iar și am tăiat cu un cuțit.
Ies fragezi și crocanți. Delicioși.

Pofta buna!