INGREDIENTE

1 piersica mai tare (am cantarit-o si a avut 180g)
140 g faina de grau tip 000 sau t45
1 ou
60g unt (pe care il topiti) – am folosit cu 65% grasime
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
½ lingurita pudra de vanilie (optional)
1 lingurita praf de copt bio

 

MOD DE PREPARARE

Curatati piersica de coaja, apoi o taiati cubulete mici, ca la salata de boeuf. (a rezultat in jur de 120g de pulpa)

Untul topit il mixati bine cu zaharul sau siropul apoi adaugati oul si continuati sa mixati cateva minute. Adaugati apoi vanilia, prqaful de copt si faina si mai mixati putin pana ce compozitia devine omogena.

Aluatul va fi destul de tare. Adaugati cubuletele de piersica si amestecati usor cu o spatula, fara sa le striviti.

Puneti compozitie cu lingura, in tava pe hartie de copt, lasand spatiu intre biscuiti. Eu am folosit ustensila de inghetata. Umeziti o lingura si aplatizati usor biscuiti.

Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana se rumenesc foarte putin si deasupra.

Cand ii scoateti din cuptor ii puteti pudra cu scortisoara.

Ies moi si deliciosi! Au iesit 8 bucati.

Pofta buna!

*Puteti inlocui piersica cu nectarina.

Daca va place aceasta reteta, va rugam sa o distribuiti si in retelele sociale, folosind butoanele de mai jos.