INGREDIENTE

1 ou
O mana cirese fara samburi
2 lingurite pasta de curmale (sau mai putin, dupa preferinte)
150g faina alba de grau (sau mai mult, pana cand obtinem un aluat clasic de biscuiti, care nu se lipeste de mana)
50g unt topit si racit (nesarat, 82% grasime am folosit)
½ lingurita scortisoara Ceylon
½ lingurita praf de copt bio

 

MOD DE PREPARARE

Am batut oul si l-am amestecat cu pasta de curmale, untul, scortisoara si ciresele taiate mici.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am framantat usor, incat ciresele sa ramana bucatele.

Am bagat aluatul la frigider pentru o ora. Am tapetat blatul cu faina, am intins foaie cu grosimea de aproximativ 0,5cm si am decupat forme.

Am pus biscuitii pe hartie de copt, in tava si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproape 15-20minute.

Pofta buna!