Imi plac toate variantele de batoane „de casa” cu seminte si alte minunatii sanatoase.
Si m-am gandit sa includ de data aceasta…caise!

INGREDIENTE

2 caise moi, coapte bine si dulci
2 linguri PASTA DE CURMALE
2 lingurite seminte de susan
1 lingurita seminte de in
1 lingura de merisoare
3 linguri de fulgi de ovaz macinati fin sa iasa precum o faina (sau faina de ovaz)
3 linguri de nuci pisate

 

MOD DE PREPARARE

Am decojit caisele si pulpa am pasat-o bine.

Am tocat merisoarele si le-am pus peste, apoi am amestecat cu restul ingredientelor.


A iesit ca o pasta groasa, modelabila.

Pe o hartie de copt am format biscutii ( 6 bucati mari, cat gura unei cani), si i-am bagat la cuptor pestru 15 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( preincalzit).

Apoi i-am intors si i-am mai lasat 5 minute.

Pofta buna!

Daca va plac acesti biscuiti va recomand si BATOANE DE CEREALE.