INGREDIENTE

60g unt (topit si racit) – am folosit cu 65% grasime
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
210g faina alba de grau t45 sau 000
Un praf de bicarbonat sau praf de copt bio (optional)
1 lingurita zahar (optional)
1 lingurita scortisoara Ceylon
1 mar foarte mic (sau ½ mar mare, am avut Golden)

MOD DE PREPARARE

Amestecati intr-un bol faina cu bicarbonatul.

Mixati untul topit si racit cu zaharul sau siropul, apoi adaugati oul si continuati sa mixati pana compozitia devine foarte cremoasa, apoi varsati-o peste faina.

Framantati pana obtineti o bula. Puneti bula in folie alimentara si bagati-o la frigider pentru o ora. (eu am tinut-o cam 30 de minute).

Intre timp, curatati marul si taiati-l bucatele mici. Amestecati lingurita de zahar cu scortisoara si presarati putin din acest amestec, restul il pastrati pentru a trece biscuitii prin el.

Scoateti aluatul de la frigider si formati bile de marimea unei mingi de ping pong.

Aplatizati usor fiecare bula.

Puneti cate o lingurita de bucatele de mar in mijlocul fiecarei bule.

Inchideti usor aluatul si formati din nou bile pe care le aplatizati usor.

Treceti biscuitii prin amestecul ramas de zahar si scortisoara apoi ii puneti in tava pe hartie de copt. Bagati la cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 10-12 minute.

Biscuitii trebuie sa se rumeneasca foarte putin.

Au iesit sfaramiciosi si super gustosi.

Pofta buna!