INGREDIENTE

1 gutuie
50g stafide
1 lingurita praf de copt bio
50mL ulei de masline nonextravirgin (sau de cocos)
Aprox 300g faina la alegere

MOD DE PREPARARE

Curatam gutuia, o taiem cubulete si o gatim la abur aproximativ 10 minute (trebuie sa iasa 250g de gutuie gatita la abur).

Stafidele le lasam la hidratat pentru 20 minute.

Mixam la robot gutuia si stafidele pana obtinem o pasta.

Amestecam piureul cu uleiul si praful de copt, apoi incepem si adaugam faina si framantam.

Cantitatea de faina difera in functie de tipul acesteia.

Adaugati faina pana obtineti un aluat nu foarte tare, dar nici foarte moale.

Intindeti aluatul pe blatul de lucru pe care ati presarat faina (gros de aproximativ 3mm) si decupati forme de biscuiti.

Puneti biscuitii in tava pe hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc, aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!

*Textura este putin crocanta.