INGREDIENTE

400 ml lapte
4 linguri cu vârf de fulgi de secara
70 g unt gras
2 oua
1 lingura carob
1 lingurița rasa praf de copt BIO
2 linguri nuca pisata nu foarte marunt
1 lingura zahar brut, optional
un vârf de lingurița pudra de vanilie
4 linguri făina de hrișca
fulgi de migdale, pentru decor

MOD DE PREPARARE

Intr-o crăticioară punem la fiert laptele. Când da in clocot adăugăm fulgii de secara și lasam sa fiarbă 5-7 minute cât sa se înmoaie puțin.

Oprim focul și adăugăm untul și pudra de vanilie și lasam sa se răcească complet.

Într-un alt bol amestecam ouăle cu un tel, peste care adăugăm compoziția de lapte cu fulgi deja rece. Apoi incorporam și restul ingredientelor și omogenizam rezultand un aluat puțin lipicios. Cu o lingura punem compoziția in tava tapetata cu hartie de copt si dam o forma cât de cât rotundă. Coacem biscuitii la cuptorul încins la 200 de grade C pentru 15-18 minute.

Ies niște biscuiți moi și pufosi.

Noi nu prea le avem cu biscuitii și mai ales fulgii de secara, orz, ovăz. Dar astia au avut mare succes.

Pofta mare!