INGREDIENTE

200g fulgi de ovaz mici
150g faina alba de grau
o lingura de zahar (optional sau in functie de preferinte)
150g unt moale (la temperatura camerei)
1 ou
o lingurita rasa praf de copt bio
o mana de stafide (inmuiate 30 min apoi scurse)

MOD DE PREPARARE

Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam apoi oul si continuam sa mixam. Faina o amestecam cu fulgii de ovaz si praful de copt si le adaugam peste unt. Framantam bine cu mana pana se integreaza bine faina, apoi adaugam stafidele si iar framantam.

Obtinem un aluat lipicios pe care il bagam la frigider pentru 30 minute.

Scoatem aluatul de la frigider, rupem din el bucati si formam bilute de marimea unei nuci. Punem bilutele in tava pe hartie de copt si le aplatizam usor cu podul palmei.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 de minute.

Deliciosi! Nu stiu cum sa-i descriu. Nu sunt nici tari, nici moi, nici sfaramiciosi :D.
Pofta buna!