INGREDIENTE

60 g unt cu 82% grăsime (la temperatura camerei)
*1 lingura zahar brun optional sau in functie de preferinte
1 ou
40 g brânza proaspăta de vaci
1 lingurița pasta de vanilie / pudra de vanilie / păstaie de vanilie
60-70 g mălai (pe care l-am râșnit puțin)
60 g făina albă de grâu
5 g praf de copt BIO
extra :- câțiva fulgi de ovăz
– mix de seminte și fructe uscate

MOD DE PREPARARE

Am frecat bine, cu o lingura de lemn, untul cu zaharul și pasta de vanilie. Puteți face și cu mixerul.

Apoi am adăugat oul si brânza și am omogenizat cu un tel. Am început sa pun mălaiul treptat, praful de copt și făina. Iese o compoziție destul de groasa.

Am luat cu lingura pentru înghețată din compoziție, am pus in mâna și am dat partea din exterior prin fulgi de ovăz. Apoi i-am pus in tava pe hârtie de copt (cu partea neacoperită de fulgi, in jos) și i-am aplatizat foarte puțin. Jumătate i-am dat prin fulgi de ovăz, și jumătate prin mixul de seminte.

I-am copt la 180 de grade C pana s-au rumenit de vatra (aproximativ 15 minute).

Au ieșit delicioși. Rontaie puțin datorită mălaiului.

Pofta buna!