INGREDIENTE

jumatate de cartof dulce (mediu)
1 ceapa
2 catei de usturoi
10 cm praz
3 lingurite de smantana
30-35 gr piept de pui ( adaptati gramaj/ carne in functie de varsta sau preferinta)
jumatate de foaie de fenicul (3/4 cm)
marar 3-4 fire
putin unt si ulei de masline


MOD DE PREPARARE

Cartoful taiat ca in imagine se pune pe pat de ceapa ( jumatate) pe o foaie de copt unsa cu ulei.
Se pune peste restul de ceapa si un catel de usturoi taiat fasiute. Se da la cuptorul incins pana cand acestia se patrund cu furculita ( cam 20-25 minute i-am tinut).
Dupa ce s-au racit putin se curata de ceapa si se pun pe farfurie. Puiul se fierbe, se taie marunt, marunt la cutit si se pune la inabusit cu putina apa si cu prazul si usturoiul ( ambele ingrediente taiate marunt).
Cand s-au gatit se anesteca cu smantana si se pun langa cartofi. Feniculul taiat fasiute se pune la gatit in zeama de la praz.
Cand este moale se adauga untul si mararul si se lasa pana aproape de evapora apa.
Se adauga mararul si se aseaza langa cartofi.
Pofta buna!