INGREDIENTE

550g faina alba de grau
2 oua
50mL ulei cocos sau unt topit
250mL lapte vegetal sau de vaca caldut
o lingura zahar (optional)
un pliculet drojdie uscata (7g) sau 25g drojdie proaspata
gem/magiun pentru umplutura
1 galbenus pentru uns

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol amestecam laptele, uleiul, ouale, zaharul si drojdia apoi incepem sa integram faina putin cate putin. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Mai adaugam faina daca mai este nevoie, dar nu mai mult de o lingura.

Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru aproximativ 2 ore.

Intindem aluatul cu degetele, pe blatul de lucru infainat si decupam cercuri folosind un pahar cu gat mai larg. Aluatul nu trebuie intins subtire dar nici prea gros. De aproximativ 1,5 cm este perfect.

Punem cerculetele in tava pe hartie de copt si lasam din nou la crescut. Eu am bagat tava in cuptor la 40 de grade C pentru 20 de minute.

In cerculetele crescute facem un sant folosind fundul unei cani sau un paharel mai mic. Daca nu vom face santul suficient de adanc va curge gemul.

Umplem gropitele cu gem (punem o lingurita) sau magiun apoi le ungem cu galbenus pe margine.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C si lasam pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Delicioase si pufoase!