INGREDIENTE

Aluat
1 ou de gaina
150g branza dulce (am folosit branza de casa, facuta cu iaurt)
200g faina alba de grau (tip 650) si inca 2 linguri de faina, pana cand am obtinut clasicul aluat nelipicios + faina pentru tapetat blatul
1 lingurita praf de copt bio
½ lingurita rasa bicarbonat de sodiu
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
80mL ulei de floarea soarelui

Umplutura
200g mure
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 lingurita amidon alimentar din porumb
1 lingura zeama de la lime (sau lamaie)

MOD DE PREPARARE


Am maruntit branza cu mana si am frecat-o cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat oul si uleiul si am omogenizat. Faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu le-am amestecat si le-am cernut peste compozitia de branza (si faina adaugata separat de cele 200g am cernut-o). Am framantat aluatul cu mainile cateva minute si l-am lasat deoparte cat am facut umplutura. Pentru aceasta am pus murele pe foc intr-un vas impreuna cu zaharul si zeama de la lime si le-am lasat sa fiarba aproximativ 15minute. Am adaugat amidonul si am mai fiert aproximativ 5 minute, amestecand.
Pe blatul tapetat cu faina am intins jumatate din aluat si am decupat forme rotunde cu un pahar (diametrul aproximativ 5cm, dar pot fi si mai mari). Din a doua jumatate am facut rulouri subtiri cu mana si am pus pe marginea formelor decupate. Am umplut la final cu reductia de mure am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C aproximativ 20minute (sau pana cand se rumenesc).
Sunt fragede, cu usoara aroma de branza dulce, combinatie perfecta cu gustul murelor!

Pofta buna!

*au iesit 10 bucati
**reductia de mure poate fi inlocuita cu gemul preferat sau reductie din alte fructe
***cu mai multa rabdare si pricepere, aspectul poate fi unul mai reusit